امروز زمانی است که اکثر دستگاه توسط اینترنت اشیا (IoT) کنترل میشوند! این روزها میتوانید وسایل/دستگاههای خانهتان مانند تهویه مطبوع، بخاری اتاق، آبگرمکن و غیره را از راه دور از هر جایی کنترل کنید و دستگاهی که برای این کار انجام میشود را به راحتی میتوانید از خودتان بسازید یا خریداری کنید.
در طول این مدت، ما چند پروژه اتوماسیون خانگی مبتنی بر اینترنت اشیا را با استفاده از Arduino، ESP ساختهایم که در ادامه لینک چند نمونه از آنها را مشاهده خواهید کرد. اما برای هر دستگاه اینترنت اشیا مبتنی بر Wi-Fi، به اتصال اینترنت نیاز دارید یا در واقع به اتصال اینترنت/Wi-Fi بدون قطعی نیاز دارید. اما استفاده از اتصالات رادیویی در فواصل دارای محدودیت هایی مانند افت سیگنال است (مخصوصاً برای باند 2.4 گیگاهرتز که با تداخل بیشتری اشغال می شود) از اتاق به اتاق یا طبقه به طبقه دیگر دارای افت محسوسی خواهد بود.
به همین دلیل است که تکرار کننده وایفای یا افزایش برد وایفای مورد نیاز است، اما افزایش برد وایفای یا تکرارکننده وایفای تجاری موجود در بازار بسیار پرهزینه هستند که برای همه گزینه عملی نیست. نیاز به راهحلهای کمهزینه (کمتر از یک سوم در مقایسه با قیمت هر تکرارکننده وایفای تجاری) داریم. بنابراین، امروز راه حلی را به اشتراک گذاشته ام که به سرعت میتوانید خودتان این نیاز را برطرف نمایید.
برای این کار، شما نیازی به ساخت مدار سخت افزاری ندارید و لازم نیست متخصص الکترونیک باشید. برای ساختن تکرارکننده وای فای کم هزینه یا افزایش دهنده برد وایفای، مراحل زیر را دنبال کنید.
Nodemcu ESP8266
تنها قطعه مورد استفاده برای این کار ماژول ESP8266 است که روی برد nodemcu مونتاژ شده که قبل از هر چیز توضیحاتی راجب این ماژول خواهیم داد.
ESP8266 یک ماژول ارزان قیمت است که این امکان را به شما می دهد ورودی ها و خروجی ها را همانطور که با آردوینو برنامه نویسی میکنید کنترل نمایید، اما همراه با Wi-Fi داخلی که امکانات بیشتری در اختیار شما میگذارد.
که در نتیجه این ماژول را برای برنامه های اتوماسیون خانگی و اینترنت اشیا عالی میکند.
کاربردها
- ایجاد وب سرور
- ارسال درخواست های HTTP
- کنترل خروجی ها
- خواندن ورودی ها و وقفه ها
- ارسال ایمیل
- پست توییت
مشخصات ESP8266
- پروتکل 11 b/g/n
- Wi-Fi Direct (P2P)، Soft-AP
- استک پروتکل TCP/IP داخلی
- CPU داخلی 32 بیتی کم مصرف
- SDIO 2.0، SPI، UART
در مقایسه ESP8266 با ماژول های Wi-Fi موجود در بازار، این یک گزینه عالی برای اکثر پروژه های “اینترنت اشیا” است! از دلایل محبوبیت این ماژول میتوان به قیمت پایین و مثال های زیاد در اینترنت اشاره کرد.
نحوه ساخت پروژه افزایش برد وایفای
معمولاً این ماژول ها را می توان مستقیماً با استفاده از Arduino IDE برنامه ریزی کرد، اما برای این پروژه باید فریمور را روی NodeMCU فلش کنیم. توجه داشته باشید که پس از این فرآیند، نمی توانید از NodeMCU خود با Arduino IDE استفاده کنید.
مرحله اول : اول از همه، ESP8266 خود را با استفاده از میکرو USB نوع B به کابل USB به رایانه متصل کنید. هنگام اتصال، یک LED نشانگر آبی چشمک خواهد زد.
مرحله 2: ابزار ESP8266 Flash Download را برای ویندوز از وب سایت رسمی دانلود کنید.
مرحله 3: اکنون، باید (“esp_wifi_repeater-master”) را دانلود کنید. این افزایش دهنده برد وایفای Wi-Fi (با NAT و شبکه مش) است. فایل فشرده را دانلود کنید و آن را در یک پوشه استخراج کنید که در آن می توانید یک پوشه firmware را مشاهده کنید که دارای سه فایل bin است (که در مراحل بعدی استفاده خواهد شد). آن را از صفحه GitHub دانلود کنید.
مرحله 4: اکنون روی فایل فشرده “flash_download_tools_v3.6.8” راست کلیک کرده و بر روی “extract here” کلیک کنید. پوشه ای در دایرکتوری خود با نام “flash_download_tools_v3.6.8” پیدا خواهید کرد. اکنون این پوشه را باز کرده و lash download tools را مانند تصویر زیر باز کنید.
مرحله 5: یک پنجره فرمان ظاهر می شود و “ESPRESSIF download tools” را می توان از لیست باز کرد. همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید گزینه اول را انتخاب کرده و بر روی “ESP8266 DownloadTools” کلیک کنید.
پس از کلیک بر روی آن، ابزار/پنجره اصلی فلش را همانطور که در تصویر زیر نشان داده شده است مشاهده خواهید کرد.
مرحله 6: همانطور که در مرحله 3 ذکر کردم، شما باید esp_wifi_repeater-master را از Github دانلود کرده و فایل فشرده را در پوشه استخراج کنید. پوشه را باز کنید و یک پوشه firmware را مشاهده خواهید کرد که حاوی 3 فایل bin است. تمامی فایل های bin را یکی یکی از ابزارهای دانلود ESP8266 انتخاب کنید و نام همان فایل را در کادر سمت راستی خودش قرار دهید (بدون .bin). این قسمت بسیار مهم است.
کلیک راست کرده و “Rename” را انتخاب کنید. سپس نام فایل bin (بدون.bin) را کپی کرده و مانند تصویر زیر بعد از کادر @ پیست کنید.
مرحله 7: این یک مرحله بسیار مهم است. تصویر زیر را بررسی کنید و طبق دستورالعمل ها و اسکرین شات های ارائه شده، همه فایل bin را تکرار کنید و برخی از تنظیمات esp8266 flash downloading tools مانند (سرعت SPI: 80 مگاهرتز، SPI MODE: QIO، اندازه فلش: 32 مگابیت) را تغییر دهید و پورت Com را انتخاب کنید. نرخ باود: 115200 و در نهایت روی دکمه “START” کلیک کنید تا ESP8266 شما شروع به چشمک زدن کند.
قبل از فلش زدن، می بینید که “IDLE” نوشته شده است که به این معنی است که شرایط ایده آل است و پس از فلش کردن موفقیت آمیز، “FINISH” را در پنجره مانیتور ابزار دانلود ESP8266 مشاهده خواهید کرد. همچنین، می توانید تمام اطلاعات مربوط به فلش کردن را مشاهده کنید و آدرس مک آدرس AP و آدرس مک آدرس STA را دریافت خواهید کرد که یک اطلاعات بسیار مهم مرتبط با شبکه و هویت دستگاه است.
اکنون فقط ESP8266 خود را جدا کرده و دوباره وصل کنید یا می توانید دکمه ریست ESP 8266 را فشار دهید تا فریمور مجدداً راه اندازی شود.
مرحله 8: اکنون، یک Accesspoint یا Wi-Fi hotspot جدید به نام “MyAP” پیدا کرده اید که SSID همگانی توسط ESP8266 است، اما دست نگه دارید! هنوز اتصال به اینترنت ندارد.
باید با باز کردن صفحه پیکربندی روتر اصلی وای فای خانه/دفتر خود را راه اندازی و پیکربندی کنید. موبایل/لپ تاپ خود را به این SSID (“MyAP”) وصل کنید و آدرس IP (192.168.4.1) را از مرورگر خود وارد کنید و صفحه پیکربندی باز می شود. در تنظیمات STA نام و رمز عبور شبکه وای فای اصلی خود را اضافه کنید و روی اتصال کلیک کنید. پس از آن، تنظیمات پیکربندی ذخیره می شود و در زیر تنظیمات AP (نقطه دسترسی) می توانید نام و رمز عبور SSID خود را تنظیم کنید. انواع امنیت رمزگذاری مانند WPA2 را انتخاب کنید. برای درک بهتر اسکرین شات های زیر را دنبال کنید.
مرحله 9: بعد از انجام همه کارها، به طور آزمایشی، دو قطعه آنتن 2 dbi اضافه کردم و با یک آنتن آنبورد برای پوشش بهتر محدوده وای فای وصل شدم، که می تواند چرخش نیز داشته باشد (اگرچه ESP8266 دارای آنتن داخلی است). ماژول من با استفاده از یک شارژر موبایل USB 5 ولت با کابل USB روشن شده. این بهترین منبع تغذیه و قابل اعتماد برای استفاده در طولانی مدت است.
یکی دیگر از مزایای منبع تغذیه 5 ولتی این است که این پروژه را میتوانید با استفاده از یک پاور بانک تغذیه نمایید بنابراین میتوانید در صورت نیاز انرا جا به جا نمایید و نیاز به برق 220 ولتی نخواهید داشت .
عملکرد کامل تکرار کننده وایفای یا افزایش برد وایفای را می توانید در ویدیوی زیر مشاهده کنید، ما همچنین یک آزمایش سرعت برای این تکرار کننده Wi-Fi انجام داده ایم و نزدیک به 4.0Mbps دریافت کرده ایم. اگر سؤالی دارید، لطفاً در بخش نظرات مطرح کنید
تست عملکرد افزایش برد وایفای
در این قسمت ویدیویی از نحوه عملکرد پروژه افزایش برد وایفای یا تکرار کننده وایفای آورده شده توجه کنید که این ویدیو در یوتیوب اپلود شده در صورت نیاز از تحریم شکن استفاده کنید
سلام من برای ساخت دانگل با esp8266 وکابل و usb بهserial ودسکتاپ برای این پروژه به کمک نیاز دارم چون اموزش خوبی پیدانمیکنم؟